Natuurlijke Wijnen.be

Ga naar de inhoud

Over ons

Een beetje historiek over het ontstaan van deze website en het verhaal erachter.

Natuurlijke Wijnen

Reeds op jonge leeftijd werd mijn interesse voor wijn gewekt doordat mijn vader in zijn kelder zelf wijn maakte.

Al gauw zat ik met mijn neus in de wijnatlassen en boeken, bestudeerde ik klimaatgegevens, grondsoorten, druivensoorten, etc. Na persoonlijk contact met een bio-wijnbouwer in Frankrijk, startten we in 1984 met de verkoop van natuurlijke wijnen. Van in het begin besloten we te gaan voor ‘echte’ natuurlijke wijnen. Alleen biologisch geteelde druiven is voor ons niet genoeg, ook de wijnproductie moet op natuurlijke wijze gebeuren. Tenslotte moet de wijn ook smaakvol zijn. Sommige wijndomeinen kennen we inmiddels al meer dan 20 jaar. De wereld van de natuurlijke wijnen is steeds in beweging. We voegen dan ook regelmatig nieuwe natuurlijke wijnen van betrouwbare domeinen toe aan ons gamma.

In 2007 startten we met onze website “NatuurlijkeWijnen.be”.

Kris De Deckere

Waarom natuurlijke wijnen?

wijnkelder

Natuurlijke wijn is wijn uitsluitend gemaakt van druivensap en mag een minimum aan toegevoegd sulfiet bevatten. Dit lijkt misschien logisch maar helaas bevatten vele soorten wijnen vandaag de dag ook nog andere additieven zoals geur- en smaakstoffen, industriële gist en kunstmatige enzymen.

Deze toevoegingen hebben niets meer met wijn te maken. Dit kan hoofdpijn, allergieën, een branderige keel en spijsverteringsproblemen veroorzaken. Zuivere wijnen echter, met mate gedronken, zijn een weldaad voor lichaam en geest.

Meer info over natuurlijke wijnen »

Ga naar het begin van de pagina